Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pravila privatnosti

TURISTIČKO REKREACIJSKI CENTAR RASINJA

Rasinja se nalazi 10-tak kilometara zapadno od Koprivnice, nedaleko od Podravske magistrale. Svojim prirodno-atraktivnim prostorom: brojnim vinogradima, voćnjacima, vrtovima, klijetima, zelenim livadama i šumama, a posebno velikim jezerom i ribnjacima predstavlja pravi raj za aktivni odmor u zdravom i prirodnom okruženju. Brojnim domaćim i stranim izletnicima nude se mogućnosti ribolovnog turizma, a poklonicima kulturnog i vjerskog turizma razgledavanje gospodarske zgrade i dvorca obitelji Inkey iz 19. stoljeća, te župne crkve sv. Križa.

Uz bogatu gastronomsku ponudu tijekom godine u Rasinju se održavaju razne manifestacije vezane za blagdane Vincekova, Valentinova, Fašnik, Uskrs, Rasinjsko Martinje i Nikolinje, što u Rasinju privuče nekoliko tisuća domaćih i stranih posjetitelja i turista. Zbog permanentnog poribljavanja jezera slatkovodnom ribom stvoreni su uvjeti za razvoj sportsko-ribolovnog turizma, a uređene biciklističke i motocross staze i za razvoj adrenalinskog sporta, što svjedoči veliki broj ribiča i motociklista iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske.

 Kao posebnu atrakciju Rasinja spomenimo i tamošnje seosko gospodarstvo sa velikim brojem raritetnih vrsta domaćih i divljih životinja,starih alata i običaja, što Rasinju čini najtraženijom destinacijom u ukupnoj turističkoj ponudi koprivničkog kraja. Blizina kalničkog i bilogorskog gorja sa svojim uređenim planinskim stazama sve više potiče razvoj planinarskog turizma, a pitomi rukavci Drave razne selektivne vrste riječnog turizma. S obzirom da vinogradarstvo i vinarstvo u Podravini ima dugu i bogatu tradiciju i podravske klijeti postaju nezaobilazno mjesto u eno ponudi ovog kraja. Tako kvalitetnu i sadržajno bogatu domicilnu turističku ponudu, kao i brojne turističke aranžmane u zemlji i inozemstvu u svojim programima nudi hotelska agencija EURO TOURS.


SEOSKO IMANJE

Seosko gospodarstvo nalazi se u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Rasinja, 12 km sjeverozapadno od Koprivnice. Gospodarstvo ima isključivo turističku svrhu, a prilagođeno je svakom posjetitelju, željnom netaknute prirode, šetnje prostranim livadama ili debelim hrastovim i kestenovim šumama.

Osim toga možete uživati u igri sa mirnim i pitomim domaćim životinjama, upoznavati sa starim podravskim zanatima, a djeca mogu jahati poni konje ili se igrati na pripremljenim igralištima.

U dvama objektima mogu se organizirati catering usluge prigodom učeničkih ekskurzija ili škole u prirodi, obiteljskih slavlja, prigodnih proslava ili večera, a za manje grupe poslovnih sastanaka, seminara u pravom podravskom ambijentu.


GASTRONOMIJA

Nakon opuštajućeg doživljaja u prirodi u šetnji, ribolovu, team building aktivnostima, razgledu gospodarskog imanja sa domaćim životinjama i starim zanatima nudimo Vam bogatu lepezu izvornih podravskih jela i specijaliteta.

Uživajte u konzumiranju jela tradicionalne podravske kuhinje i degustaciji vrhunskih vina iz podravskih vinogorja. Osjetite atmosferu poznatih podravskih klijeti, uživajte u glazbi podravskih muzikaša. Dobrodošli u podravski kraj, dobrodošli u gurmanski raj.


MOTOCROSS I BICIKLIZAM

Novouređena staza za motocross i quad vožnju, te biciklistička staza u Rasinji, uz samu obalu akomulacijskog jezera, pruža velike mogućnosti razvoja oktanskog, adrenalinskog i rekreativnog sporta. Posebice zbog konfiguracije terena i iskonskog prirodnog okruženja, zbog čega spada u red najkvalitetnijih staza takve vrste u Hrvatskoj.

Do sada je na stazi održana pozivna quad i motocross utrka, te 1. kup HMS-a Rasinja, u svim klasama, na kojoj je nastupilo stotinjak natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije. Natjecanja uglavnom prati nekoliko tisuća posjetitelja u prekrasnom ambijentu obale jezera i rasinjskih vinograda.